Дејан Манасков минатата сезона го има вториот најсилен шут во унгарски Веспрем.

Според ТОП 10 листата на клубот објавена на социјалните мрежи, најсилниот шут на Манасков бил со брзина од 110 км/ч. Пред него е Момир Илиќ со 111 км/ч.