Ракометарите на Металург од денеска на Копаоник и го започнуваат подготовките за новата сезона во овој зимски центар во Србија.

Според предвидениот план ќе се  работи  два пати дневно а ќе останат  на подготовки во Србија до 13 август по што се враќаат во Скопје.