Екипата на Металург утрово замина за Маврово, каде ќе ја одработи третата фаза од подготовките за новата сезона.

Во наредните десет дена во Маврово, покрај тоа што ќе продолжи со кондициска подготовка, екипата на Металург ќе почне и со поинтензивната техничко-тактичка подготовка, во која ќе се уигруваат напаѓачките и одбранбените формации.

ФОТО: РК МЕТАЛУРГ