Новото засилување на РК Вардар, Робин Кантегрел потпиша две годишен договор со Европскиот првак и е цврсто решен брзо да ја совлада основата на македонскиот јазик.

Французинот на социјалните мрежи покажа како ги совладува првите лекции од нашиот мајчин јазак за кој изјави дека е исклучително тежок за совладување.

Вардар подготовките за новата сезона ќе ги започне на 18 јули, па Кантегрел има доволно време за напредок во целта кој си ја поставил.