Македонскиот репрезентативен голман, Никола Митревски и официјално е нов член на Порто. Најавите дека ќе го одбие Вардар на сметка на потугалскиот тим се остварија.

Митревски помина една година во Битола во екипата на Еурофарм Работник и одлучи дека е време за промени.

34 кодишниот голман со Порто попиша двегодишен договор.