Поранешните републики од Југославија, сите шест на број се на завршниот дел на ЕП 2020 во ракомет, низ регионот со „брзина на светлоста“ се шири фотографија која едноставно го прави регионот ракометно горд. Македонија е дел од оваа карта на која се уште  и Србија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и БИХ.