Македонската женска сениорска ракометна репрезентација во ЕХФ неделата ќе настапи на пријателски турнир во Турција кој ќе се одигра од 22 до 25 ноевмри. Покрај сениорските ќе настапат и младинките.

Распоред на натпревари:

22.11.2019 Македонија – Италија (17:00 часот)

23.11.2019 Турција (B) – Македонија (11:30 часот)

23.11.2019 Турција (А) – Македонија (17:00 часот)

25.11.2019 Македонија – Косово (17:00 часот)

Собирот на нашата сениорска селекција е закажан за во понеделинк во 10 часот во „Борис Трајковски“.