РНЛ и Филип Талески официјално се разделија по две години соработка. Македонскиот репрезентативец  останува во Германија и ќе игра за Балинген.

Во своето  соопштение РНЛ  објави дека Талески е ослободен од обрските во договорот кој беше со важност до 30. јуни 2021 година.

Новиот клуб Балинген се врати во најслината ракометна конкуренција во Германија, нема големи амбиции, опстанокот е прва и најважна опција за овој клуб.