Киелце го совлада Вардар во Скопје, резултатот  29-33 е реална слика на развојот на настаните на теренот, македонскиот шампион одигра  со многу осцилации во СЦ „Јане Сандански“.

Голманот на Килеце, Андреас Волф запиша 14 одбрани, Алекс Душебаев постигна 10 гола од единаесет штута, едноставно Вардар немаше решение за овие двајца.