Голем дел од ракометарите на македонската репрезентација од поодамна го имаат кажано своето мислење за промената на името на нашата земја.

По тој повод тие на автобусот, кој го користат за Европското првенство ја сокрија додавката Северна. Наместо Северна, ракометарите ставија македонско знаме.