Македонија е уникатна по многу нешта, една од нив  е навивачот Кипре кој неуморно и на своја сметка ги следи настапите на сите национални репрезентации на Македонија на големите натпреварувања.

Кипре и денеска е подгтовен да и помогне на Македонија на ЕУРО 2020 како што тоа го направи и на изминатите два меча.

Денеса Кипре е во посебен елемент, како македонец од Виена.