Највозбудливиот натпревар во досегашниот тек на првенството, полуфиналниот дуел меѓу Норвешка и Хрватска и припадна на селекцијата која ја предводи Лино Червар.

Се водеше војна од првата до последната минута, а, иако се играше цели 80 минути, победникот беше решен на 3 секунди до крајот.

Фото: