Сајтот „Хандбал-Планет“ организира избор по пат на гласање за најдобри ихрачи изминатава декада, Кирил Лазаров е во конкуренција за најдобар десен бек, играчот на Вардар, Тимур Дибиров во конкуренција за најдобро лево крило.

Лазаров е во конкуренција на Ласло Наџ и Алекс Душебајев, за капитенот на македонската репрезентација можете да гласате ОВДЕ.