Спортскиот центар „Јане Сандански“ – Скопје е дел од изборот на Европската ракометна федерација(ЕХФ) за најдобра ракометна спортска сала во Европа.

ЕХФ има избор од 11 ракометни сали од Европа, сите  конкурираат за најдобра, меѓу нив се најде и арената каде  Вардар 1961 ги запишува своите успеси.

Доколку сакате да гласате за СЦ „Јане Сандански“, тоа можете да го направите на следниот линк