Сергеј Горбок потврди дека заминува од Вардар и во следната сезона нема да биде дел од црвено-црното семејство.

Новиот сопственик на РК Вардар, Михајловски најави дека оние кои нема да бидат флексибилни во однос на платата може да си одат, што најверојатно е во случајот со Горбок.

„Јас сакам да кажам едно големо благодарам за сите што го имам доживеано во овој клуб. Голема благодарност до сите фанови и градот Скопје. Јас сум многу среќен што успеав да запознаам многу луѓе и тие станаа мојот живот. И многу благодарам на СергејСамсоненко и на најдобариот ракометен клуб во светот. Бев среќен да играм во овој клуб со толку прекрасни луѓе. Ви благодариме на сите многу.“ – напиша Горбок.

 

View this post on Instagram

 

Јас сакам да кажам едно големо благодарам за сите што го имам доживеано во овој клуб. Голема благодарност до сите фанови и градот Скопје. Јас сум многу среќен што успеав да знаат многу луѓе и тие станаа мојот живот. И многу благодарение на Сергеј Samsonenko за најдобар ракометен клуб во светот. Бев среќен да игра во овој клуб со толку прекрасни луѓе. Ви благодариме на сите толку многу💪💪💪👏👏 I want to say a huge thank you to everyone that I have experienced in this club. Many thanks to all the fans and the city of Skopje. I am very happy that I got to know many people and they became my life. And many thanks to Sergey Samsonenko for the best handball club in the world. I was lucky to play in this club with such beautiful people. Thank you all very much💪💪💪🙏🙏🙏

A post shared by Сергей (@gorboksergej) on