Хрватска игра импресивно против Норвешка во првиот дел, води со 12-10, игра перфектно, го има извонредниот Шего на голот.

Сепак она што импонира во играта на Хрватите е бројот на додавањата, дури 415 додавања во првиот дел имаа играчите на Лино Червар. Норвешка само 201 додавање.

Главен плејмеркер е Игор Карачиќ…