Екс играчот на Вардар и централен бек на хрватската репрезентација, Игор Карачиќ, се уште не може да се поврати од поразот против Шпанија.

Се одеше добро, но Шпанците некако не свртија. Се средивме и се обидовме да се вратиме во игра, но тоа не профункционира. Јас навистина не знам како го испуштивме тоа…го чекавме ова злато, но повторно ништо. Се случи. Сега треба да одиме понатаму, животот продолжува, сега треба да се подготвуваме за олимписките квалификации“, вели Карачиќ за tportal.hr.

Токму Карачиќ имаше несреќа да направи чекори во пресудниот момент од вчерашното финале.