Слекторот на женската ракометна репрезентација, Симе Симовски, го објави списокот од 25 ракометарки за претстојните квалифiкации за Европското првенство.

Симовски има единаесет ракометарки на списокот кои настапуваат во странство, конечниот список наскоро ќе биде скратен.

Македонија е во група со Португалија, Шведска и Чешка. Првиот натпревар го играме на 26. септември кај Шведска, само два дена подоцна „трите круни“  ќе гостуваат во Скопје.