Игор Карачиќ со Вардар ја освои Лигата на шампионите, не може да го заборави Вардар, Скопје и Македонија, одлуката да ги напушти „црвено-црните“  била тешка.

Освојувањето на Лигата на шампионите со Вардар е врв во мојата кариера изјави Карачиќ, ја сменив клупската средина да добијам нова енергија. Не сакав да заминам од Вардар.

Едноставно беше незаборавно во Вардар,  по последниот натпревар во Скопје  останавме во салата долго време. Беше прекрасно во Вардар, не сакав да заминам, тоа  беше тешка оваа одлука. Новиот предизвик е чекор напред, нова енергија“ – изјави Карачиќ.

Целото интервју овде: