Ракометарот кој ја одбележа минатата сезона во Вардар  Глеб Калараш треба кариерата да ја продолжи во редовите на Мотор Запорожје, но се чини постои можност тој и во новиот шампионат да остане член на екипата од Скопје.

Според информациите Вардар ќе преговара со Мотор за да го задржи Калараш во своите редови, а ова го објавува и vardarfans.mk .

Калараш минатата сезона дојде од германскиот Магдебург.Останува во наредните денови да се договорат луѓето на двата клупа да се договорат околу условите под кои ракометрот ќе се врати во Скопје и ќе продолжи да го носи дресот на европскиот ракометен шампион.