Ако се суди според почетокот на мечот меѓу Македонија и Русија, не очекува вистинска катастрофа, нашиот национален тим за нешто помалку од 15 минути игра постигна само 2 гола против „зборнаја“.

Русија е голем фаворит, ние на средина од првиот дел не изгледаме добро, губиме 8-3, тешко дека ќе стигнеме до изнеандување ако продолжиме со ваков ритам.