Главниот спонзот на Киелце, компанијата ПГЕ, ја раскина соработката со клубот, јавуваат медиуимите од Полска.

Полските медиуми највуваат дека клубот е пред распад, главниот спонзор нема пари, егзистенцијата на клубот не е доведена во прашање.

Со ова се подгреваат надежите на навивачите на Вардар дека омилениот Игор Карачиќ би можел да биде дел од црвено-црните.

Хрватот е македонски зет, еден од најомилените играчи на Комити, но и целокупната ракометна јавност кај нас која сонува за враќање на Карачиќ во Вардар.

Засега се е само желба, но развојот на настаните во Киелце носат надеж за можно враќање на Карачиќ во Вардар.