Вардар по втор пат е поразен од Веспрем, повторно со убедлив резултат, 29-38, тренерот на црвено-црните, Едуард Кокшаров беше искрен на прес конференцијата.

Кокшаров во кратката изјава истакна дека ова е заслужена победа на притивникот, повредените играчи недостасуваат.

„Ова е реалност, не победија заслужено, ќе чекаме да се опорават  повредените играчи и да бидеме  подготвени за продолжението од сезоната“ – изјави Кокшаров.