Ракометната федерација на Македонија реши да ги стави во мирување натпреварите во Б групата на Суперлигата, одлуката е донесена поради зголемениот број на позитивни ракометари во неколку екипи од овој сегмент.

Следните 15 дена ќе нема натпревари во машкиот ракомет,потоа ќе биде направен нов скрининг, доколку резултатите бидат негативни сезоната ќе продолжи.