Машката македонска ракометна репрезентација ќе игра во групата Б во Виена на Европското првенство кое ќе се одржи во јануари следната година.

Да подсетиме противници на Македонија се Чешка, Австрија и Украина.Познат е веќе распоредот,па така шампионатот ќе го започнеме против Украина,второто коло играме против Чршка,за да во последното коло играме против домаќинот Австрија.

Распоред на натпревари:
10.01.2019, 20:30 часот, Македонија – Украина
12.01.2019, 18:15 часот, Македонија – Чешка
14.01.2019, 20:30 часот, Македонија – Австрија