Македонија и Австрија го играат последниот натпревар во групата Б на ЕУРО 2020, со триумф со 2 гола нашиот тим ќе обезбеди продлжување на настапот на континеталниот собир.

Австрија сака победа за да пренесе повеќе бодови во следната рунда, Македнија мора да победи и тоа со два разлика за да не стравува за понатамошниот настап на континеталниот шампионат.