Турнир „Последна шанса“ нема да се одигра, требаше да го даде последниот патник на Средна и Јужна Америка на Мундијалот во Египет 2021 година.

Со ова с еотвора шанса за Македнија да добие покана за настап на светското првенство во Египет, доколку ИХФ остане доследна на правилото, местото на Средна и Јужна Америка  да и припадне на Европа, Македонија се андева на покана за настап во Египет.

ИХФ следните неколку дена се очекува да донесе конечна одлука, Европа чека на уште едно место кое се надеваме дека ќе и припадне на Македонија.