Селекторот на Македонија, Даноли Брестовац мораше на направи две измени во составот за дуелот со Русија на СП, откако беше утврдено дека Марио Танкоски и Мартин Велковски поради повреда мора да го прескокнат соочувањето со Русите.

На местото на двајцата играчи на Еурофам Пелистер се повикани Махајло Ммладеновиќ и Дарко Герогиевски.