Според Михајло Михајловски, нема простор за паника и за немири, неговите прогнози се дека Вардар ќе остане на ова ниво, можеби во малку променет состав.

„Точно е дека вчера имавме состанок јас, Самсоненко и играчите и во моментов најважно ни е тие да се концентрираат на фајналфорот. Се прават напори да се спаси Вардар за да биде на ова рамниште на коешто е. Како и да е, ќе се најде едно вистинско, оптимално решение тие да си продолжат. Тие што веќе потпишаа договори со нови клубови ќе си одат, но сите останати ќе останат. Значи имавме конструктивни разговори со цел да се спаси Вардар и играчите да бидат спокојни и да се концентрираат на Ф4“, вели Михајловски.

Ако неговите зборови се протолкуваат во имиња, од Вардар, сепак, летово ќе си заминат Карачќи, Мораес, Калараш, Кисељев, кои веќе имаат потпишано со нови клубови, но и Криштопанс, чиј договор со ПСЖ првично беше од 2020 година. Останатите остануваат, но уште повеќе радува фактот што Михајловски вели дека се трудат да го задржат Вардар на ова рамниште, на кое фунцкионира во последниве неколку години.