Македонските ракометари се подгтвени за веројатно навжниот натпревар на континеталниот шампионат досега, Австрија мора да биде поразена вечерва во „Виенер Штадхале’.

Клучната средба од која за Македонија во опција е само победа  ништо друго се игра од 18 -15 часот, голманот Никола Митревски смета дека со добра игра во одбраната ќзапишеме посакуван резултат.

„Одбраната скоро секогаш ги добива овие натпревари, ова е мало финале за нас, не смееме да дозволиме нивните крила да се разиграат“- изјави нашиот голман Митревски.