Хрватска во инфаркт натпревар ја совлада Норвешка со 29-28 и в недела ќе игра за злато на Европското првенство но иза Олимписка виза во Токио.

Екипата на ЛиноЧервар ќе игра за златото на Е вропското првенство, медал кој е единствен кој и недостасува во богата колекција.

На Олимписките игри Хрватска има две златни медали ( 1996 и 2004 ) од Мундијалите има еден најсјаен медал (2003) дури три сребра а од Е вропските првенства нема златен медал.

На континеталните шампионати Хрватска освои две сребра  (2008 и 2010) и три бронзи (1994, 2012 и 2014).