Нант продолжи со одлични игри,  во домашниот шампионат го совладаа тимот на Иври со 30:24.

Кирил Лазаров беше втор стрелец во својот тим со шест гола,непогрешлив беше од седум метри, запиша пет од пет.

Најефикасен во Нант беше Овничек со седум погодоци.