Поради позитивен Ковид-19 тест на една репрезентативка на Србија, натпреварот кој денеска требаше да се игра меѓу Србија и Холандија е помесетн за утре.

Ова го наложува протоколот за заштита од видусот за време на Европското женско ракометно првенство во Данска.

Ракометарката на Србија е во изолација а останатите членови на репрезентацијата се негативни на тестирањето но ќе останат во своите соби до утре.

Денеска било направено уште едно тестирање а за утре е закажно е уште едно, пред пресметката со Холандија.