Македонија се пласираше во главната рунда на Мундијалот во Египет, противници се Словeнија, Русија и Белорусија.

Првиот натпревар го играме со Словенија на 20 јануари, потоа слeдуваат дуелите со Русија на 22 и два дена подоцна со Белорусија.

Сите натпревари Македонија ги игра со почеток во 15-30 часот, непопуларен термин за следење натпревари.

20 јануари: Македонија – Словенија 15-30ч.
22 јануари: Македонија – Русија 15-30ч.
24 јануари: Македонија – Белорусија 15-30ч.