Роберто Гарсија Парондо замина од Вардар, за медиумите од Шпанија изјавил дека  тој и целото негово семејство уживале во Македонија , воопшто не им било пријатно што морале да заминат.

„Тешко ја донесов одлуката да заминам од Скопје, моето семејство не сакаше да  ја напушти Македонија, државата  и градот каде подолго живеевме , остануваат во нашите срца. Ракометот во Македонија е спорт број еден, во Шпанија не е така, Вардар е најдобриот тим во Европа“ – изјавил Парондо.

Фото: РК ВАРДАР