Одиграни се две кола од групната фаза. Во редовите на Македонија, како и секогаш, прв стрелец е нашиот капитен Кире Лазаров.

Со своите 19 постигнати гола, тој моментално е трет стрелец на првенството.

Во првите 20 стрелци е и нашиот Дејан Манасков, со 10 гола.

потсетување:

Има речиси 40 години но има победничка рака, Кирил Лазаров погоди со звукот на сирената против Украина.

Кире Лазаров го постигна голот на денот.