ЕХФ го објави новиот ранкинг во женскиот ракомет, по падот на ЖРК Вардар, Македонија на листата бележи пад од 8 на 15 позиција, со тоа нема претставник во Лигата на шампионите.

ЖРК Вардар беше столб на женскиот ракомет, по распадот на екипата од финансиска природа, ЕХФ не спушти на 15 место на листата, Македонија сега има два по претставника во Европската лига и Европски куп.