Македонија ја победи Грција со 27-23 , натпреварот беше интересен и незивесен во првиот дел, во второто полувреме ја превзедовме контролата врз играта  и резултатот и запишавме победа четири голови разлика.

Во соблекувалната во салата „Парк“  во Струмица победничко селфи .