Македонската машка ракометна репрезентација ќе мора да се снаоѓа без Дејан Манасков за гостувањето во Швајцарија.

Нашето репрезентативно лево крило остана во Скопје поради сложениот Ковид-19 проколот на Унгарија.

Поради неможноста Швајцарија навремено да го теститара Манасков пред враќањето во Унгарија, протоколот од земјата каде што игра Мансков наложува тој да остане во Скопје а на враќање да го приложи тестот кој го направил во Македонија.

Поради Ковид-19 против Финска, Македонија настапи без Марио Танкоски, Мартин Велковски и Мартин Поповски а дополнителен повик добија Гоце Георгиески и Велко Марскоски.

Макеоднија ќе и гостува на Швацарија во сабота од 18:30 часот.