Дмитри Санталов го избра Мешков Брес а не Вардар иако имаше преддоговор со македонскиот првак.

Русинот во изјава за „Брз центар“ не објасни зошто не дошол во Вардар и го избрал Мепков Брест.

„Мислам дека тоа прашање треба да им го поставите на челните лица на Вардар и Мешков Брест. Тие го имаат точниот одговор“ – рече Санталов.