Денешната ждрепка за бараж-натпреварите за пласман на СП 2021 во Египет ни го донесе најтешкиот можен противник, селекцијата на Франција.

Со тоа нашиот настап на СП е крајно неизвесен.

Денешната ждрепка ги даде следните двојки:

Швајцарија — Исланд

Израел / Латвиија — Португалија

Чешка — Црна Гора

Шведска — Турција / Русија

Словенија — Србија

Романија/БиХ — Унгарија

Македонија — Франција

Украина — Германија

Полска / Летонија — Белорусија

Австрија — Холандија

Првите средби на програмата се на 5-7 јуни, реваншите на 9-11 јуни.