Од Еурофарм Пелисѕер официјално информираат дека Томислав Кушан повеќе нема да биде нивни ракометар.

Откако Вецлар на Филип Миркуловски ја платил оштетата, клубот од Битола нема да му прави проблеми на Хрватот да замине.

Хрватскиот интернационалец со Е. Пелистер имаше договор до јуни следната година. Но битолчани му дозволија на Кушан да ја напушти Битола само ако се плати отштета, па така откако и тоа е решено, Вецлар доби квалитетен ракометар.