Мундијалот за Македонија започнува утре, првиот меч го играме со Шведска која важи за фаворит на оваа средба, убава вест за македонските љубители на спортот  и ракометот е дека сите мечеви ќе ги гледаме  на МТВ низ директен пренос.

Во македонскиот етер веќе стана вистинска реткост да слушаме коментар на македонски јазик, регионалните канали Спортклуб и Аренаспорт доминираат во откуп на ТВ права, државата не сака да ги регулира, па затоа вистинско БРАВО за националниот сервис кој се потруди да слушаме преноси на македонски јазик.

Распоред на натпревари и преноси на СП групна фаза:

14.01.2021 Македонија – Шведска 20:30 часот

16.01.2021 Македонија – Египет 18:00 часот

18:01.2021 Македонија – Чиле 15:30 часот

Ова е распоредот на МТВ за претстојниот Мундијал:

ЧЕТВРТОК, 14.01.2021

MТВ-1 + МТВ-3 15.30 БЕЛОРУСИЈА – РУСИЈА

МТВ-1 + МТВ-3 20.30 МАКЕДОНИЈА – ШВЕДСКА

МТВ-1 + МТВ-3 22.15 НОРВЕШКА – ФРАНЦИЈА (снимка)

ПЕТОК, 15.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 20.30 ТУНИС – ПОЛСКА

САБОТА, 16.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 15.30 БЕЛОРУСИЈА – Ј.КОРЕЈА

МТВ-1 18.00 МАКЕДОНИЈА – ЕГИПЕТ

МТВ-1 + МТВ-3 20.30 РУСИЈА – СЛОВЕНИЈА (снимка од 18.00)

НЕДЕЛА, 17.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 ХРВАТСКА – АНГОЛА

МТВ-1 + МТВ-3 20.30 ПОЛСКА – ШПАНИЈА

ПОНЕДЕЛНИК, 18.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 15.30 МАКЕДОНИЈА – ЧИЛЕ

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 СЛОВЕНИЈА – БЕЛОРУСИЈА

МТВ-1 + МТВ-3 20.30 НОРВЕШКА – АВСТРИЈА

ВТОРНИК, 19.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 ХРВАТСКА – КАТАР

МТВ-1 +МТВ-3 20.30 ГЕРМАНИЈА – УНГАРИЈА

СРЕДА, 20.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

ЧЕТВРТОК, 21.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

ПЕТОК, 22.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

САБОТА, 23.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

НЕДЕЛА, 24.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

ПОНЕДЕЛНИК, 25.01.2021

МТВ-1 + МТВ-3 18.00 и 20.30, можно и 15.30

СРЕДА, 27.01.2021

15.00 МТВ-1 + МТВ-3 ЗА 27. ИЛИ 31.МЕСТО – *ако игра МКД

17.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЗА 25. ИЛИ 29.МЕСТО – *ако игра МКД

17.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЧЕТВРТФИНАЛЕ – * ако МКД не игра за 25 или 29 м.

20.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЧЕТВРТФИНАЛЕ

22.15 МТВ-3 ЧЕТВРТФИНАЛЕ (снимка од 20.30)

ПЕТОК, 29.01.2021

17.30 МТВ-1 + МТВ-3 ПОЛУФИНАЛЕ

20.30 МТВ-1 + МТВ-3 ПОЛУФИНАЛЕ

НЕДЕЛА, 31.01.2020

14.30 МТВ-1 + МТВ-3 ЗА 3.МЕСТО

17.00 МТВ-1 + МТВ-3 ФИНАЛЕ