Најавата на медиумтие од Русија добија потврдак откако од СЕХА и официјално потврдија дека Татабања нема да игра во новата сезона.

Ова значи дека Унгарија ќе има само еден преставник во името на Веспрем. Извесно е дека на местото на Татабања ќе биде повикан Спартак Москва.

Од СЕХА информираа дека поради несогласувања на условите за учество Татабања нема да биде дел од регионалното натпреварување.