Македонија загуби од Белорусија со 30-26, се тргна надоле по 40 минута, противникот имаше и плус 5 во еден момент, на крај запишаа триумф со 4 голови разлика.

Данило Брестовац побара тајм-аут, во фокусот на вниманието Стојанче Стоилов, нервозно изреагира на нашата слаба игра со зборовите:

„Сра*е сме у пи**у матер “ – викна Стоилов.