Тренерот на Киелце, Талант Душебаев изјави дека во Скопје полесно се игра без притисок од публиката, ситуацијата е таква, ова е чуднно време, потешко ќе беше доколку  Вардар ја имаше поддршката од публиката.

 

„ Победивме првпат во последните пет години, голем репсект за Вардар, ни беше полсено да победиме бидејќи Вардар не играше со помош на навивачите, ги победивме во последните 5 минути, Вардар нема одиграно многу средби, затоа респект за  противникот “ – Талан Душебаев