Капитенот на РК Вардар, Стојанче Стоилов, неговиот заменик, Тимур Дибиров и Кристијан Дисигнер потпишале нови договоро со Европскиот првак, пренесува 24 ракомет.

Според специлизираниот ракометенен портал, тројцата играчи одлучиле да ја прифатат понудата од новиот сопственик на РК Вардар, Михајло Михајловски и да останат во „Јане Сандански“. Предходно нов договор со РК вардар потпиша Иван Чупиќ а во клубот пристигна Јагуриновски од Металург.

Во следните неколку денови ќе има повеќе инфорамции поврани со ситуацијата во европскиот првак кој грчевите се бори за стабилизација на тимот пред почетокот на новата сезона.