Глеб Калараш реши да ја продолжи соработката со Вардар и го продолжи  договорот.

Калараш се реши да остане во Скопје и тоа е важно за составот на Алушевски.

Воедно Вардар ќе има Французин на голот откако го договори  Робин Кантегрел.

Французинот има 25 години и доаѓа од екипата на Сесон Рен.

Кантегрел ќе им прави друштво на Ристовски и Кизиќ на голманската позиција.