Едуардо Гурбиндо ќе се пресели во редовите на Динамо Букурешт, и без официјален натпревар заминува од Вардар.
Шпанецот од  Нант дојде како големо засилување,

Гурбиндо заминува во Динамо Букурешт, добил потврда од Вардар дека може да си оди, црвено-црните за трансферот ќе добијат 50.000 евра.