Помина еден месец по големиот успех на РК Вардар во Лигата на шампионите на ЕХФ а денеска доаѓа уште едно признание но и потсетување на резултатот од Келн кој ја обедини земјава по втор пат во три години.

Додавањето на Игор Карачиќ за Стојанче Стоилов од дуелот со Веспрем и официјално е прогласена за најубава-најдобра за минатата натпреварувачка година во елитата.